{"autoplay":"false","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true","rtl":"false"}

Pohjolan Osuuspankin uusi pääkonttori 2020

Pohjolan Osuuspankki sai uuden toimitalon elokuussa 2020. Kasööriksi nimetty talo sijaitsee osoitteessa Koskikatu 12. RovaLappi Rakennus Oy toimi rakennushankkeessa pääurakoitsijana. Moderni toimitalo on kooltaan noin 3000m2 ja siinä on 6 maanpäällistä kerrosta sekä kellari sosiaali- ja saunatiloineen. Rakennukseen katutasoon tuli lisäksi Visit Rovaniemen toimitila sekä noin 100-paikkainen ravintola.
Ylikylän monitoimitalo

RovaLappi Rakennus Oy toimi pääurakoitsijana Rovaniemen Ylikylään rakennettavassa monitoimitalossa. Rakennustyöt käynnistyivät kesällä 2019 ja monitoimitalo valmistui heinäkuussa 2021. Rakennuksessa toimii 800-900 oppilaan yhtenäiskoulu, nuorisotila sekä 150 lapsen päiväkoti. Rakennuksen kokonaislaajuus on 10774 kem2. Urakkaan kuului uudisrakennuksen lisäksi myös vanhan koulurakennuksen saneeraustyöt. 

Ounasjoen monitoimitalo

Sinettään rakennettu Ounasjoen monitoimitalo käsittää kaksikerroksisen koulu-/monitoimitalon, jossa on perusopetuksen ja päiväkodin tilat. Rakennuksen runko on toteutettu paikallavalettuna betonirunkona ja välipohjat ovat ontelolaattaelementtejä. Julkisivut ovat puuelementtejä. Hankkeen laajuus on noin 3000 m2.

Ounasrinteen monitoimitalo

RovaLappi urakoi Ounasrinteelle toteutetun monitoimitalon betonirunkourakan. Ounasrinteen monitoimitalo käsittää kolmikerroksisen koulu-/monitoimitalon, jossa on tilat nelisarjaisen koulun, kirjaston ja neuvolan toiminnoille sekä liikuntahalli. Rakennuksen runko toteutettiin paikallavalettuna betonirunkona ja välipohjat ovat ontelolaattaelementtejä. Liikuntahallin yläpohjan kannattajina ovat liimapuupalkit. Hankkeen laajuus on noin 10.000 brm2.

Rovaniemen keskuskentän katsomo- ja monitoimirakennus Railo

Katsomo- ja monitoimirakennus Railo pitää sisällään 2000 hengen katsomon lisäksi pelaajien pukeutumistilat, musiikkiliikuntasalin ja RoPS:n VIP-tilat. Railo sai vuoden 2016 Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon. Lisäksi Railo voitti yleisöäänestyksen kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun stadion-sarjassa. Railon on suunnitellut Arkkitehtityöhuone APRT Oy pääsuunnittelijan Aaro Artto.

Lappi Areenan harjoitushalli

Ounasvaaralle rakennettu Lappi Areenan uusi jääurheilulajien harjoitushalli. Laajennushankkeen laajuus on kokonaisuudessaan noin 2 200 m2 ja tilavuus noin 17 000 m3.

Kittilän urheiluhalli

Kokonaisuudessaan noin 1800 m2:n laajuinen Kittilän urheiluhalli tarjoaa monipuoliset tilat eri palloilulajien kuten salibandyn, koripallon, käsipallon, futsalin, lentopallon, sulkapallon ja tenniksen pelaamiseen. Halli on jaettavissa verkoilla useampaan yhtä aikaa käytettävään tilaan. Lisäksi hallissa on mm. harjoitusalue heittolajeille ja kiipeilyseinä.

SIIDA – Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus, Inari

Saamelaismuseon ja Ylä-Lapin luontokeskuksen uudisrakennus yhteensä noin 3000 m2. Siidassa toimivat yhteistyössä Suomen saamelaisten kansallismuseo ja Metsähallituksen luontokeskus. Siidan näyttelyt kertovat saamelaisten historiasta ja kulttuurista sekä pohjoisimman Lapin luonnosta.

As Oy Rovaniemen Kardemumma

As Oy Rovaniemen Kardemumma valmistui kesäkuussa 2023 Rovaniemen kauppatorin tuntumaan, osoitteeseen Kaartokatu 8. Omalle tontille rakennetussa viisikerroksisessa talossa on 40 asuntoa, kooltaan 26,5–64,5 m2. Lisäksi talossa on viisi autotallia.

As Oy Rovaniemen Otava

As Oy Rovaniemen Otava valmistui helmikuussa 2023 osoitteeseen Rovakatu 11. Talossa on kuusi kerrosta, joissa yhteensä 57 asuntoa, kooltaan 25,5–94,5 m2. Katutasossa on myös liiketiloja.

As Oy Rovaniemen Kivipiha

Rovaniemen Katajarannassa sijaitseva kerrostalo on valmistunut maaliskuussa 2020. Osasta asunnoista on jokinäkymä. Rauhallisessa talossa on kolme kerrosta ja 15 asuntoa.

As Oy  Rovaniemen Jokipuisto

Yksiportainen neljäkerroksinen asuinkerrostalo, jossa on 28 asuntoa. As Oy Jokipuisto on rakennettu Lapin yliopiston välittömään läheisyyteen.

As Oy Ruokasenpuistikko

Rovaniemen keskustaan Rovakadulle Ruokasenpuiston rajoittuvalle tontille rakennettu viisikerroksinen kerrostalo. Talossa on yhteensä 37 asuntoa sekä ensimmäisessä kerroksessa kolme liikehuoneistoa. Autopaikat on sijoitettu maanalle rakennettuun autohalliin.

As Oy Puistopiha

As Oy Puistopiha on rakennettu Rovaniemen 3. kaupunginosaan Lylykadulle Keskuskoulunpuistoon rajoittuvalle rauhalliselle tontille keskustan palveluiden välittömään läheisyyteen. Kuusikerroksisessa kerrostalossa on yhteensä 42 asuntoa

As Oy Koskipiha

Rovaniemelle keskustan läheisyyteen Koskikadun varteen rakennettu neljäkerroksinen asuinkerrostalo. Kerrostalossa on yhteensä 21 asuntoa.

As Oy Lapinneito ja Lapinjätkä

Rovaniemelle 3. kaupunginosaan Ruijanpuistoon rajoittuville tonteille rakennetut neljä- ja viisikerroksiset kerrostalot, joissa on yhteensä 61 asuntoa. Lisäksi As Oy Lapinneidon maantasokerrokseen on toteutettu liiketila.

Koskikaira-kortteli

Koskikaira -kortteliin on rakennettu yhteensä vuosien 2010-2016 aikana noin 200 asuntoa kolmeen rivitaloon ja kuuteen 3-6 kerroksiseen asuinkerrostaloon. Viimeiseksi valmistuneen kerrostalon alakertaan on toteutettu myös K-market, mikä päivittäistavarakaupan palveluineen viimeisteli koko korttelin ja alueen asukkaiden toive lähikaupasta omaan kortteliin toteutui.

Koivuojankadun asumisyksikkö
Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymän Rovaniemelle rakennuttamassa asumisyksikössä on 14 yksilöllistä palveluasuntoa monitarpeisille, vaikeavammaisille ja liikuntaesteisille henkilöille. Kooltaan noin 30 m2:n asunnoissa on oma WC-pesutila, minikeittiö ja lämmin ulkovarasto. Yhteisiä tiloja ovat mm. oleskelu/monitoimitila sekä saunatilat ja pesula. Asunnot ja saunan pesutilat on varustettu kattonostinjärjestelmällä. Kohde valmistui syyskuussa 2020.
Kasperikoti

Rovaniemelle Lapinrinteelle kahdessa vaiheessa rakennettu Kasperikodin Kevätportti ryhmäkoti. Kevätportti on tehostettua palveluasumista kodinomaisessa ympäristössä tarjoava ryhmäkoti lapsille, nuorille ja aikuistuville nuorille. Ryhmäkoti on 1-kerroksinen. Asuinhuoneiden lisäksi taloissa on oleskelutiloja, keittiöt, saunat, kodinhoito- ja pesuhuoneet.

Kolpeneen valmentava ja kuntouttava asumisyksikkö

Kolpeneelle rakennettu valmentava ja kuntouttava asumisyksikkö, joka tarjoaa tehostettua palveluasumista. Kahdesta eri rakennuksesta koostuvan yksikön laajuus on yhteensä noin 1300 m2.

Rovalan palvelutalon laajennus

Jokkakallion asumispalvelukeskuksen laajennus, yhteensä 67 asuntoa kolmeen kerrokseen. Tilat sisältävät kaksi tehostetun palveluasumisen yksikköä sekä ikäihmisille tarkoitettuja tukiasuntoja.

K-Citymarket Rovaniemi laajennus

RovaLappi Rakennus Oy toteutti Rovaniemen K-Citymarketille 1300 m²:n laajennusosan vuosien 2021-2022 aikana. Samalla muitakin kaupan sisätiloja uudistettiin kokonaisvaltaisesti, yhteensä noin 10000 m2:n verran.

Mehiläinen Rovaniemi

RovaLappi Rakennus Oy toteutti Mehiläiselle uudet tilat. Rakennustyöt alkoivat huhtikuussa 2020, ja Mehiläinen Rovaniemi valmistui Lampelan alueelle heinäkuussa 2021.

Lääkärikeskuksen, työterveyshuollon ja hammaslääkäripalvelujen lisäksi uudessa toimipaikassa toimii päiväsairaala ja magneettitutkimusyksikkö.

Pohjolan Osuuspankin uusi pääkonttori

Pohjolan Osuuspankki sai uuden toimitalon elokuussa 2020. Kasööriksi nimetty talo sijaitsee osoitteessa Koskikatu 12.

Moderni toimitalo on kooltaan noin 3000m2 ja siinä on 6 maanpäällistä kerrosta sekä kellari sosiaali- ja saunatiloineen.

Ponsse Oyj:n Rovaniemen huoltopalvelukeskus

Rovaniemelle Jääskeläisen teollisuusalueelle rakennettu Ponsse Oyj:n metsäkoneiden huoltopalvelukeskus. Huoltopalvelukeskuksen laajuus on kokonaisuudessaan noin 1 300 m2 ja tilavuus noin 11 000 m3.

SPR:n Lapin piirin toimitalo

SPR:n Lapin piirin 4-kerroksinen toimitalo. Toimitalossa sijaitsevat SPR:n Lapin piirin toimistotilat, kokous- ja koulutustilat sekä neljä vuokra-asuntoa.

Suosiolankulman liiketalo, Rovaniemi

Kolmen erillisen liike- ja toimistotilan kiinteistö Rovaniemen Eteläkeskuksen liikealueella. Hanke toteutettiin kvr-hankkeena sisältäen suunnittelun.

Retail Shops, Rovaniemi

Tilaa vievän kaupan keskus Rovaniemen Eteläkeskuksen liikealueelle, laajuus noin 3200 m2. Hanke toteutettiin kvr-hankkeena sisältäen suunnittelun.

Karhunkieppi, Levi

Seitsemän kolmikerroksisen kelopintaisen loma-asunnon hanke Leville Tievan rinteen ala-aseman välittömään läheisyyteen.

Levihotellin ja kylpylän laajennus

RovaLappi Rakennus Oy oli pääurakoitsija Kylpylähotelli Levitunturin laajennuksessa. Talvikaudelle 2010-2011 valmistunut laajennus sisältää uuden hotellirakennuksen, Lastenmaailman sekä elämyskylpylän, jossa on yhteensä 17 erilaista allasta.

Arctic Circle Hotel Suomun laajennus

Hotellin laajennus Suomulle Kemijärvelle. Tilaajana Canterbury Travel Ltd.

Wellness Center laajennus, Rovaniemi

Kylpylän ja hyvinvointikeskuksen toteutus SantaSport Lapin Urheiluopiston yhteyteen. Noin 3500 m2:n laajennus pitää sisällään sauna- ja allasosastot, kuntosalin, kylpyläpalvelut, erilaisia terapia- ja liikuntalääkäripalveluja sekä lasten liikuntamaailman.

Levin kilpailu ja valmennuskeskus (World Cup –kilpailukeskus)

Levin kilpailu- ja valmennuskeskus Levi Black –kisarinteen ala-asemalle. Noin 1400 m2:n laajuinen kilpailukeskus sisältää valmennus-, huolto-, ravintola- ja suksivuokraamotilat.

Alppitalot, Levin keskusta

Viiden alppitalon (noin 1800 m2) kokonaisuus toteutettuna kahdessa eri vaiheessa Levin keskustaan eturinteen alapuolelle.

Hotelli Kittilä

37-huoneisen hotellin toteutus ravintola- ja kokoustiloineen sekä irtokalusteineen Kittilän keskustaan kvr-urakalla. RovaLappi Rakennus Oy vastasi myös hankkeen suunnittelusta.

Toimistorakennuksen saneeraus Lappica Oy:n käyttöön

Työterveyspalveluita tarjoavalle Lappica Oy:lle saneerattiin uudet tilat osoitteeseen Maakuntakatu 10. Saneerattavaa pinta-alaa oli yhteensä 2872m2.

Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:n omistama kiinteistö muokattiin vastaamaan vuokralaisen tarpeita. Muutostöillä vanhasta kiinteistöstä saatiin rakenteiltaan terve ja energiatehokas.

KAS asunnot Oy:n kerrostalon peruskorjaushanke

KAS asunnot Oy:lle saneerattiin 2022 - 2023 kerrostalo osoitteessa Pohjoisranta 23-25. Kunnostettavaa kerrosalaa oli noin 2000 m2.

Rovaniemen ammattikorkeakoulun biolaboratorio

Rantavitikan kampukselle rakennettiin biolaboratoriotilat Rovaniemen ammattikorkeakoulun käyttöön. Helmikuussa 2022 valmistuneet tilat ovat laajuudeltaan 692 krm2.

KAS asunnot Oy:n kerrostalojen peruskorjaushanke

Kahden neljäkerroksisen kerrostalon peruskorjaushanke Rovaniemellä.

Rovaniemen kaupungin sosiaalipalvelukeskuksen peruskorjaus

Alun perin vuonna 1979 valmistuneen rakennuksen täydellinen peruskorjaus. Rakennusteknisten korjaustöiden lisäksi rakennuksessa uusittiin mm. ilmanvaihto-, sähkö- ja automaatiojärjestelmät.

VVO:n Maakuntakadun ja Pekankadun kerrostalojen peruskorjaus, Rovaniemi

VVO:n Maakuntakadulla ja Pekankadulla omistamien kahden 1950-luvulla rakennetun kerrostalon peruskorjaus. Peruskorjatuissa kerrostaloissa oli yhteensä 48 asuntoa

Wetterin autoliikkeen ja korjaamon saneeraus, Rovaniemi

Wetterin autoliikkeen ja korjaamon saneeraus vaiheittain autoliike- ja korjaamotoimintojen ollessa koko ajan toiminnassa. Saneerattujen tilojen yhteislaajuus noin 4300 m2.

Rovaniemen seurakunnan kirkonmäen peruskorjaus

Rovaniemen seurakunnan kirkonmäen toimitilojen saneeraus kolmessa eri vaiheessa sisältäen mm. kirkon kellaritiloihin rakennetun kryptan. Saneerattujen tilojen laajuus yhteensä noin 1100 m2.

Rovaniemen ammattikorkeakoulun laajennus ja saneeraus

Rovaniemen ammattikorkeakoulun tekniikan ja liikenteen tilojen laajennus ja peruskorjaus Rantavitikalle. Hankkeen laajuus oli yhteensä noin 4500 m2, josta uudisrakennuksen osuus oli noin 2000 m2.